Τί είναι ο πόνος από καρκίνο

  Ο καρκινικός πόνος εμφανίζεται σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο και ωφείλεται άλλες φορές στην ίδια τη νόσο (ύπαρξη δίήθησης σε ιστούς και όργανα) και άλλες φορές στη θεραπευτική αγωγή για την σωστή αντιμετώπιση του.Παρουσιάζει περιόδους υφέσεων αλλά και ανυπόφορων εξάρσεων.

   Παρατηρείται πόνος στην πλάτη λόγω απώλειας βάρους αλλά και κακής στάσης του σώματος,κατάγματα οστών και φλεγμονές.

  Αναλόγως την πάθηση ανήκει σε πολλές κατηγορίες πόνου ( αλγαισθητικός - μη αλγαισθητικός).

Έγκαυμα από ακτινοβολία

  Σε μέρη του σώματος που έχει γίνει θεραπεία με ακτινοβολία πρέπει να γίνεται χρήση ειδικών υλικών για τη σωστή επούλωση του τραύματος.

  Προτείνεται η χρήση υδρογελών με αλγινικό ασβεστιο και η κάλυψη της τραυματισμένης περιοχής με ειδικά επιθέματα τα οποία δικαιολογούνται μέσω ΕΟΠΥΥ(ρωτήστε μας για πληροφορίες).

 Ο αναισθησιολόγος θα αξιολογήσει την ένταση του πόνου του ασθενούς αλλά και την προέλευσή του ώστε να προτείνει εξειδικευμένη αγωγή για τη διαχείρηση του.Στα αρχικά στάδια αποφεύγεται η χρήση ισχυρών οπιοειδών ενώ σε περιπτώσεις που ο ακόμα και η χρήση φαρμακευτικής αγωγής δεν φέρνει αποτέλεσμα υπάρχουν επεμβατικές τεχνικές αντιμετώπισης του.

  Αλγαισθητικός : Είναι ο σωματικός και ο σπλαχνικός πόνος ο οποίος σχετίζεται με τη βλάβη σε ιστούς και όργανα.Είναι οξύς πόνος και μπορεί να εντοπιστεί εύκολα από τον αναισθησιολόγο.

  Μη αλγαισθητικός : Σχετίζεται με βλάβες στο περιφερικό ή στο κεντρικό νευρικό σύστημα του ασθενούς.

Τηλέφωνα επικοινωνίας

2111839987

6957979111

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα - Σάββατο 09:00-21:00

2019 created by vitaplast